مهاجرت تحصیلی امروزه از بهترین راه های مهاجرت شناخته می شود که دارای طرفداران بسیاری نیز می باشد. مهاجرت تحصیلی دانشجو که به نوعی ادامه مقاله مهاجرت تحصیلی است؛ به موضوع مهاجرت تحصیلی می پردازد.
شما با استفاده از مهاجرت تحصیلی می توانید در بهترین دانشگاه های جهان اقدام به تحصیل نموده و پس از آن تقاضای اقامت دائم کرده و شروع به کار و فعالیت حرفه ای در آن کشور نمایید.
رایگان بودن تحصیل در بسیاری از کشورهای برتر جهانی، کیفیت و شاخص های بالای زندگی در کشور های دیگر، سطح آموزشی بالا، وجود پیشرفت در سایر کشور ها، کاهش استرس و ایجاد احساس امنیت و رضایت با مهاجرت در افراد از دلایلی هستند که امروزه بسیاری از مردم، به ویژه جوانان، را در سراسر جهان به انجام انواع مهاجرت ها از جمله مهاجرت تحصیلی، ترغیب می کند.
در این میان کشور هایی که دارای رشد جمعیت منفی هستند از جمله آلمان، با پذیرش دانشجویان از سراسر جهان و ایجاد شرایط و زمینه مناسب کاری، پذیرای دانشجویان بین المللی هستند. آلمان که سال های زیادیست مقصد بسیاری از دانشجویان بین المللی از سراسر جهان می باشد؛ دارای شرایط مساعد زیادی برای مهاجران تحصیلی می باشد که در میان آن ها می توان به؛ اقتصاد قوی این کشور، رایگان بودن تحصیل در آن، اجازه کار در حین تحصیل و پس از آن اشاره نمود.
انگیزه نامه Statement of Purpose (SOP)
گاهاً به آن cover letter نیز گفته می شود؛ بر خلاف سوابق تحصیلی فرد که حاکی از گذشته اوست، در رابطه با آینده شخص سخن می کند. در این نامه قرار است آتیه شما تصویر سازی گردد و سعی شود شایستگی های شما به طور کامل و واضح بیان گردند. آینده شما و اهداف شما باید در انگیزه نامه هرچه بهتر و بیشتر به تصویر کشیده شوند.
سوالاتی که باید غالبا در این نامه پاسخ داده شوند سوالاتی هستند از قبیل:
این نامه که باید به زبان ساده، روان و شیوا نوشته شود در عین حال باید صادقانه و دور از اغراق بیان گردد. انگیزه نامه که به زبان انگلیسی نوشته می شود، باید عاری از هرگونه اشتباه نوشتاری و دستوری باشد.
توصیه نامه (Recommendation letter)
به نامه ای اطلاق می گردد که استاد، رئیس یا شخص مهمی درباره شما بنویسد و از زبان خود، شما را به افراد دیگر یا به سایر ارگان ها معرفی می نماید. در این نامه سعی می شود از نقاط برجسته و برتر شما صحبت شده و شانس دریافت پذیرش تحصیلی را برای افراد به میزان زیادی ارتقا می دهد.
بورسیه تحصیلی (scholarship)
بورسیه تحصیلی را می توان معامله ای دو سر برد نامید؛ چرا که دانشگاه یا استاد، دانشجویان مستعد و با استعداد را در راستای اهداف آموزشی خود به کار می گیرند و دانشجو نیز هزینه های خود را از این راه به دست آورده و می تواند با دغدغه های بسیار کمتری در حوزه علمی ادامه به کار و تحصیل دهد.
غالباً برای اخذ و دریافت بورسیه تحصیلی یا همان Scholarship، دانشجو باید دارای زمینه و شرایط تحصیلی مساعد باشد؛ لازم به ذکر است که نوع بورسیه تحصیلی در مقاطع مختلف، متفاوت می باشد.