مهاجرت تحصیلی از موارد مهمی است که امروزه ذهن بسیاری از دانشجویان ایرانی را به خود مشغول کرده؛ همچنین مهاجرت تحصیلی برای متقاضیان مهاجرت، راهی کارآمد و کم دردسر است. در این مقاله بیشتر در مورد مهاجرت تحصیلی صحبت می کنیم.
زوایای مهاجرت تحصیلی
مقوله مهاجرت تحصیلی دارای زوایای مختلفی است که به اختصار به آنها می پردازیم:
مهاجرت تحصیلی رایگان
مهاجرت تحصیلی رایگان شاید کمی اغراق آمیز باشد زیرا منظور از مهاجرت تحصیلی رایگان صرفاً تحصیل رایگان در دانشگاه های خارج از کشور است؛ برای مثال تحصیل در فنلاند و نروژ ۱۰۰ درصد رایگان است و تحصیل در آلمان و اتریش نیز تا ۹۹ درصد رشته ها کاملا رایگان بوده و تنها یک هزینه ترمیک که چند صد یورو است را از دانشجو میگیرند که نمیتوان اسم آن را شهریه نامید یا مثلا در اوکراین، برای تحصیل در رشته پزشکی هزینه هر ترم ۳ هزار دلار است و هزینه تحصیل در همین رشته در آمریکا و اروپا ممکن است تا ۵ برابر افزایش یابد.
توجه داشته باشید که برخی از کشورها نظیر سوئیس و نروژ هزینه های بالایی برای اقامت دارند که دانشجویان بسیاری از مهاجرت تحصیلی و اقامت در آن ها صرف نظر می کنند.
در دانشگاه های آسیایی معمولا از دانشجویان شهریه می گیرند اما به میزان بسیار کم؛ که مهاجرت تحصیلی به برخی از کشورهای آسیایی را مقرون به صرفه می کند.
انجام پروسه مهاجرت تحصیلی کاری زمان بر و نیازمند تخصص های خاص است؛ توجه داشته باشید که کار خود را به افرادی متخصص و صاحب تجربه بسیار بالا بسپارید.
دانشجویان علاقه مند به مهاجرت تحصیلی می توانند با بررسی شرایط تحصیل در کشورهای برتر دنیا متناسب با خواسته و ضوابط مورد نظر، انتخاب صحیح تری را داشته باشند؛ از جمله بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
بهترین دانشگاه ها برای مهاجرت تحصیلی
برای مهاجرت تحصیلی پیدا کردن دانشگاه سخت ترین قسمت است. سایت QS بهترین دانشگاه های دنیا را از لحاظ مختلف مورد بررسی قرار داده است ولی رتبه بندی دانشگاه دلیلی برای انتخاب برترین دانشگاه متناسب با دانشجو نمی باشد. انتخاب برترین دانشگاه و کشور متناسب با شرایط آموزشی، مالی و خواسته های فرد میسر است. روند اخذ پذیرش در بیشتر کشورها یکسان بوده و هر دانشگاه به صورت مجزا شرایط پذیرش را در وب سایت رسمی خود منتشر کرده است.
مراحل مهاجرت تحصیلی
دانشجویان برای مهاجرت تحصیلی پس از آماده سازی تمامی مدارک مورد نیاز دانشگاه هدف، در ابتدای کار باید برای اخذ پذیرش از دانشگاه کشور مورد نظر اقدام نمایند و در صورت موفقیت در این امر؛ مراحل مربوط به ویزای تحصیلی را شروع نمایند. مراحل اقدام در این دو مرحله عنوان شده خلاصه می شود. سیاست های هر کشور برای اعطا پذیرش و ویزا متفاوت می باشد که متناسب با شرایط قابل تغییر است.
لازم بذکر است که سفارت کشورهایی مثل کانادا، آمریکا و انگلستان در خارج از ایران وجود دارد و دانشجویان برای مراجعه به سفارت ملزم به حضور در کشور ثالث می باشند. به صورت معمول برای مهاجرت تحصیلی به سایر کشورها، باید از طریق سفارت های موجود در ایران اقدام کرد.
به طور مثال، برای تحصیل در آلمان، دانشجویان در صورت اخذ پذیرش از دانشگاه های این کشور برای درخواست ویزای تحصیلی باید به سفارت این کشور در تهران اقدام نمایند. لازم بذکر است، در صورتی که ویزای بالای ۶ ماه کشور دیگری را داشته باشند، امکان مراجعه به سفارت در کشور ثالث مهیا می شود.