تحصیل در آمریکا
تحصیل در آمریکا سال های بسیاری است که در بین دانشجویان ایرانی طرفداران زیادی دارد و همواره مقصد اول برای مهاجرت دانشجویان تحصیل در آمریکا بوده است. ما در این مقاله بیشتر درباره تحصیل در آمریکا صحبت می کنیم.
دلایل تحصیل در آمریکا
دلایل بسیاری برای تحصیل در آمریکا وجود دارد که در ادامه به ذکر برخی از آنها می پردازیم.
ایالات متحده آمریکا از اعضای بنیانگذار سازمان ملل متحد، صندوق بینالمللی پول، بانک جهانی، سازمان کشورهای آمریکایی (OAS) و تعدادی دیگر از سازمانهای بین المللی است.
آمریکا کشوری فوق پیشرفته بر پایه تولید ناخالص است و تقریباً یکچهارم تولید ناخالص داخلی کل کشورهای جهان میباشد.
اقتصاد ایالات متحده یک اقتصاد فرا صنعتی و عظیم است که در فعالیتهای خدماتی به شکلی عالی عمل کرده و در زمینه اقتصاد دانش بنیان جزء سرآمدهای دنیا محسوب میشود. این اقتصاد قوی سبب می شود که تحصیل در آمریکا خواهان زیادی داشته باشد.
از لحاظ تولید، آمریکا دارنده رتبه دوم در جهان است. این کشور رتبه نخست را در وارد کننده ها دارد و دومین کشور صادر کننده جهانی است.
با وجود اینکه جمعیت آمریکا فقط ۴٫۳٪ جمعیت جهان است، این کشور مالک ۳۳٫۴٪ ثروت جهانی در بین کشورهای دنیاست. ایالات متحده آمریکا دارای بیشترین سهم ثروت جهانی در بین کشورهای دنیاست. این تجمع ثروت فرصت خوبی برای دانشجویان است تا با تحصیل در آمریکا نفعی از این همه ثروت ببرند.
آمریکا از لحاظ چندین شاخص اجتماعی ـ اقتصادی مثل دستمزد متوسط، شاخص توسعه انسانی سرانه تولید ناخالص داخلی و سود دهی سرانه جزء رتبههای بالا در میان کشورهای جهان به شمار میرود. اینها فقط بخشی از دلایل اقتصادی برای تحصیل در آمریکا می باشد.
ایالات متحده یک قدرت پیشرو و راهبر در زمینه سیاست، فرهنگ و دانش در جهان به شمار میرود.
امروزه هزینه آموزش و تحصیلات در سطوح مدرسه ای و متوسطه در ایالات متحده را اکثراً دولت پرداخت میکند. بنابراین دانش آموزان برای تحصیل در آمریکا هزینه ای نمی پردازند.
آمریکا با داشتن قریب به ۵۸۰۰ دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی تقریباً امکان تحصیلات در سطوح آموزش عالی را برای تمامی افراد جامعه فراهم کرده است. وام های کم بهره، کمک هزینه های بلاعوض و انواع بورسهای تحصیلی، از جمله راههایی هستند که دانشجویان اقدام به پرداخت شهریه های خود میکنند. بنابراین دانشجویان نیز برای تحصیل در آمریکا نگرانی زیادی در مورد هزینه تحصیل در آمریکا ندارند.
در این میان دانشگاه ایالتی اوهایو با داشتن بیش از ۵4000 دانشجو در یک پردیس، پرجمعیت ترین دانشگاه آمریکا محسوب میشود.
در میان آمریکاییان بالای ۲۵ سال، ۸۴٫۶ درصد از دبیرستان فارغ التحصیل شدهاند، ۵۲٫۶ درصد وارد کالج، دانشگاه یا مؤسسات دیگر آموزش عالی شدهاند، ۲۷٫۲ درصد مدرک کارشناسی دریافت کردهاند، و ۹٫۶ درصد دارای مدارک کارشناسی ارشد و بالاتر هستند. این موضوع اهمیت تحصیل در آمریکا را نشان می دهد.
تقریباً ۹۹ درصد آمریکاییان دارای حداقل سواد پایه هستند. در طبقهبندی سازمان ملل متحد، شاخص آموزشی در کشور ایالات متحده ۰٫۹۷ است که در رتبه دوازدهم جهانی جای دارد. در سال ۲۰۱۲ ایالات متحده آمریکا در میان کشورهای دنیا از نظر تعداد تحصیل کردگان آموزش عالی به نسبت جمعیت در رتبه چهارم جهان قرار داشت. اهمیت تحصیل در آمریکا دلیل مهمی است که دانشجویان ساعی و کوشا را به ادامه تحصیل در آمریکا سوق می دهد.
پژوهش و توسعه در آمریکا در دو جبهه دولتی و خصوصی با هم رقابت میکنند. اهمیت دادن به مبحث خصوصی سازی در حوزه تحصیل در آمریکا سبب پیشرفت های متوالی این کشور در زمینه های علمی شده است. موضوعی که می تواند دلیل دیگری برای ادامه تحصیل در آمریکا باشد.
آمریکا بهطور رسمی یک کشور سکولار میباشد. در ایالات متحده آمریکا بر اساس متمم اول قانون اساسی ایالات متحده آمریکا، دین رسمی وجود ندارد و دولت نسبت به همه ادیان و مذاهب بیطرف است، اما همین متمم نیز آزادی تمام ادیان را تضمین کردهاست. به همین دلیل است که مثلاً زنان محجبه مسلمان آمریکایی اجازه حضور در مراکز دولتی و دانشگاهی کشور را از نظر قانونی دارند. همین آزادی مذاهب می تواند دلیل دیگری برای تحصیل در آمریکا باشد. در واقع یکی از دلایل تحصیل در آمریکا را می توان همین آزادی مذاهب دانست که نرخ رفتارهای تعصب گرایانه را تا حد خوبی در این کشور پایین آورده است.
تحصیل در آمریکا بدون شک تجربه ای دل انگیز و آرزوی بسیاری از جوانان در سراسر دنیاست، چرا که این کشور دارای امکانات، تفریحات و ایده آل های بالایی برای زندگی پیشرفته و امروزی می باشد.
موضوعی که دانشجویان را به تحصیل در آمریکا مشتاق تر می سازد این است که آمریکا مهد و مرکز بسیاری از تکنولوژی ها، تجارت های به روز جهانی، هنر و دیگر اتفاقات مثبت در عرصه های وسیع است.
دانشگاه های زیادی در این کشور دارای رتبه های بالای جهانی هستند و در لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم نیز قرار دارند که همین سبب می شود رویای تحصیل در آمریکا بیش از پیش مورد توجه دانشجویان ایرانی قرار گیرد.
هزینه تحصیل در آمریکا
هزینه زندگی در این کشور ماهانه 1000 الی 1500 دلار تخمین زده شده است.
هزینه تحصیل در موسسات و دانشگاه های دولتی آمریکا حدودا 16775 دلار و تحصیل در موسسات و دانشگاه های عمومی به صورت میانگین 43065 دلار می باشد.
هزینه دریافت ویزای تحصیلی در کشور آمریکا برابر با 360 دلار است.
کالج ویلیامز، دانشگاه هاروارد، ام آی تی، پیرینستون را می توان جزء موسسات و دانشگاه هایی در کشور آمریکا دانست که دانشجویان بین المللی فراوان داشته و بیشتر از دیگر مراکز علمی این کشور، فاند و بورسیه در اختیار آنان قرار می دهند.
اشتغال و تحصیل در آمریکا
شما می توانید همزمان با تحصیل در آمریکا، کار کنید.
دانشجویان همزمان با تحصیل در آمریکا، اجازه کار کردن را دارند و درآمد متوسط دانشجویانی که در آمریکا در حین تحصیل در آمریکا کار می کنند، به طور میانگین ساعتی 20 دلار است. این افراد در هفته می توانند تا سقف بیست ساعت کار کنند.
برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا، شما باید مدارکی در دست داشته باشید که اثبات کننده ساپورت مالی شما حین تحصیل در آمریکا باشد.
شما پس از فارغ التحصیلی، 60 روز اجازه اقامت در آمریکا را دارید و در این مدت می توانید برای ادامه تحصیل در آمریکا یا اشتغال به کار اقدام نمایید.
از مشاغلی که در آمریکا پر متقاضی می باشند می توان به توسعه دهنده نرم افزار با درآمدی بالغ بر 100000 دلار به صورت سالانه اشاره نمود. پس طبیعی است که دانشجویان علوم و مهندسی کامپیوتر علاقه زیادی به تحصیل در آمریکا داشته باشند.
درآمد افرادی که در کشور آمریکا کار پرستاری، پیراپزشکی و این قبیل خدمات انجام می دهند، درآمد متوسطشان سالانه 70000 دلار می باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اعزام تحصیل در آمریکا از طریق لینک زیر با ما تماس بگیرید.